هیسترکتومی

تعریف:  هیسترکتومی، خارج کردن رحم به روش جراحی است و بسته به علت جراحی، پروسیجرهای خاصی وجود دارد که طی آن سایر ارگان ها و بافت ها نیز یه همراه آن خارج می شود.

در زنانی که دارای سیکل قاعدگی هستند، هیسترکتومی باعث خاتمه سیکل قاعدگی و توانایی باروری می شود.

پارشیال هیسترکتومی خارج کردن قسمت بالایی رحم است.

هیسترکتومی توتال خارج کردن تمام بافت رحم و سرویکس است.

هیسترکتومی توتال به همراه برداشتن تخمدان ها و لوله های فالوپ دو طرف تحت عنوان هیسترکتومی توتال و سالپنگوافورتکتومی در فردی که هنوز یائسه نشده است، خارج کردن تخمدان ها باعث ایجاد یائسگی خواهد شد، زیرا بدن قادر به تولید استروژن بیشترک نخواهد بود.

هیسترکتومی رادیکال و سالپنگو - ائوفورکتومی شامل برداشتن رحم، سرویکس، تختمانها لوله های فالوپه قسمت بالایی واژن و مقداری از بافت های اطراف و غدد لنفاوی است.

اندیکانسیون ها

• اندومتریوزیس شدید

• بیماری نئوپلاستیک بدخیم لیومیوماها و فیبروئید رحمی خونریزی های غیرطبیعی رخ می (BلآA) کانسر سرویکس و رحم پرولاپس رحمی: پایین آمدن بافت رحمی به داخل واژن به دلیل ضعف عضلانی

آموزش های قبل از پروسیجر مبحث جراحی شکمی را برای آموزش های قبل و بعد از پروسیجر نگاه کنید. توضیحات پزشک در مورد پروسیجر و علل آن را مرور کنید. بیمار را تشویق کنید در مورد ترس ها و اضطراب هایش صحبت کند و سؤالات خود را بپرسد. در مورد نیاز به یک رضایت نامه ی کتبی صحبت کنید.

به بیمار توضیح دهید که بیرحسب نوع پروسیجری که انجام می شود، اقدامات زیر صورت می گیرد: نام انسزیون ممکن است از طریق شکم و یا واژن باشد. از: نوع بیهوشی (عمومی یا نخاعی) بر حسب نوغ پروسیجر تفاوت می کند. هم در هیسترکتومی از طریق واژینال از یک لاپاروسکوپ جهت دیدن رحم و

انجام پروسیجر استفاده میشود.

پروسیجر ممکن است ۳-۱ ساعت طول بکشد، مدت زمان بستری در بیمارستان بستگی به نوع پروسیجر دارد، ولی معمولا ۳-۲ روز طول میکشد. عمل هیسترکتومی رادیکال جهت مراقبتهای عمومی قبل و بعد از عمل (به مبحث «جراحی شکیم» مراجعه کنید.)

هروری بر مراقبتهای پس از پروسیجر ه به بیمار تو خسیع دهید که بهبودی بستگی به روش انجام پروسیجر (از طریق شکم یا واژینال) دارد. توضیح دهید که پس از جراحی به منظور جلوگیری از احتقان لگنی بیمار در وضعیت خوابیده به پشت یا نیمه نشسته قرار داده میشود. مراقبته های ناحیه ی پرینه (استفاده از لگن بتادینه لامعبیه های خرارتی، کیسه ی یخ) را شرح دهید. بیمار را آگاه کنید که برای جلوگیری از احتباس ادراری، به سوند ثابت داخل مجرا (فولی) یا سوند سوپراپوبیک نیاز است.

1. "Tpial Hysterectomy 2. Salping0-0ophorectomy 0IIlhasاLeiUIIly .3

 

 

 

 توضیح دهید که برای جلوگیری از نفخ شکمی ممکن است از سوند بینی معدی یا سوند رکتال استقاده شود. توضیح دهید که کرامپ شکمی همراه با مقداری ترشح قابل انتظار است و بیمار بعد از عمل پدر پریتهای خواهد داشت،

عوارض جانبی و مشکلات

عفونت و بازشدگی زخم خونریزی احتباس ادراری ایلئوس فلجی عفونت دستگاه ادراری

فیستول پیشابراهی، انسداد پیشابراهی

عوارض خطرناک: عفونت

مراقبت در منزل

اطلاعات عمومی

آموزش های کتبی و شفاهی به بیمار و مراقبت دهنده بدهید و برای آنها نام و شماره تلفن پزشک یا پرستار را فراهم کنید تا در صورت بروز هرگونه سؤال تماس بگیرند. اطلاعاتی که پزشک در مورد هیسترکتومی به بیمار داده را مرور کنید و هرگونه تصور غلط بیمار را تصحیح کنید، تصورات غلط شایع در مورد هیسترکتومی شامل رشد چربی در شکم رشد موهای صورت، چین و چروک و مردانه شدن صورت، از دست دادن ذهن (شعور یا عقلی)، افسرده و عصبی شدن میباشد. نگرانی های طبیعی که باید در مورد انها صحبت شود، شامل ترس از مرگ، بدشکل شدن، سرطان، از دست دادن قدرت زنانگی و توانایی زایمان (حاملگی)، درد و تغییر در جنسیت می باشد. بیمار را تشویق کنید تا در مورد نگرانی هایش در مورد مسائل

به بیمار توضیح دهید که بهبودی کامل بین ۲ هفته تا ۳ ماه طول میکشد و در هیسترکتومی از طریق واژینال و یا به طریقه لاپاروسکوپیک، نسبت به هیسترکتومی

1. How Fitywl: TA Positigrii

 

از راه شکم، روند بهبودی سریع تر خواهد بود و بیمار نیز کرد کمتری احساس خواهد نجو داد.

مراقبت از زخم یا برش جراحی

• نحوه ی مراقبت از زخم، رعایت بهداشت عمومی و حمام روزانه را به بیمار اموزش دهید

علایم هشدار دهنده

هشدار؛ در صورت بروز علایم عفونته مراقبین بهداشتی باید مطلع شوند.

به علایم و شکایاتی را که باید به پزشک و پرستار گزارش شود. مروز کنید. و افزایش درجه حرارت (بیشتر از ۱۰۰ درجه فارنهایت یا ۳۷٫۹ درجه انسانتیگراد)

تورم محل برش جراحی قرمزی ترشح چرک بوی تعفن خونریزی واژینال (بیش از ترشح خونی خفیفا) درد شکمی ( ) تغییر در اجابت مزاج از اشکال در دفع ادرار

آموزشی های ویژه

 به بیمار بگویید در صورت لزوم با مصرف ملین های خفیف و نرم کنندههای مدفوع از بروز یبوست جلوگیری کند، در صورتی که بیمار با سوند سوپراپوئیکه مرخص می شود، نحوه مراقبت از سوند سوپراپوبیک را برای بیمار نشان دهید. (مبحث «سوند ادراری» را ببینید). در صورت لزوم سوند گذاری متناوب و بهداشتی توسط خود شخصی را به بیمار اموزش دهید. به بیمار توضیح دهید که برای ۴ تا ۶ هفته یا تا زمانی که پزشک اجازه نداده، مجاز به انجام مقاربت جنسی، فرار دادن تامپون، دوش واژینال و حمام در وان نیست.

• به بیمار توضیح دهید که از این به بعد، دوره ی قاعدگی وجود ندارد.

داروها

به هدف، مقدار، زمان و روش مصرف هر یک از داروهای تجویز شده و عوارض جانیی را که باید به پزشک یا پرستار گزارش شوده توضیع دهید. نی: درمان با جایگزینی استروژن

ضددردها

فعالیت به بیمار اهمیت ورزش کردن و فعالیت در حد تعامل را توصیه کنید. به بیمار بگویید از خستگی پرهیز کند و دوره های استراحت عنظم را برنامه ریزی کند. به بیمار توضیح دهید که برای ۴ تا ۶ هفته و یا تا زمانی که پزشک ضروری میداند از فعالیت های دارای تکان زیاد، رانندگی و بلند کردن اجسام سنگین تر از ۱۰ پوند خودداری کند.

• به بیمار توصیه کنید تا از فعالیتهایی که باعث افزایش احتقان لگنی می شود (به عنوان مثال رقصیدن، سوارکاری پشت اسب و نشستن برای زمان طولانی) تا زمانی که پزشک اجازه ازسرگیری نداده، خودداری کند.

مراقبت های روانی – اجتماعی

 ترس ها و اضطراب های بیمار در رابطه با تغییر در تصویر ذهنی و جنسیت (از دست دادن رحم، توانایی باروری، قدرت زنانگی و عملکرد جنسی) را بررسی کنید. بیمار و همراه او را در صورت ضرورت جهت انجام مشاوره ارجاع دهید. زن باید در مورد انتخاب های خود با پزشک و یا پرستارش صحبت کند.

• بیمار را تشویق کنید تا در مورد نگرانی های خود صحبت کند.

مراقبتهای پیگیری و ارجاعات

• بر اهمیت ملاقاتهای منظم و پیگیر با متخصص زنان تأکید کنید و مطمئن شوید که بیمار نام و شماره تلفن های ضروری را دارد. ه زمینه ی ارجاع بیمار به سرویسهای حمایتی را فراهم کنید.

پرسش و پاسخ

همه چیز در مورد پگ

از قسمت پرسش و پاسخ زیر یا از طریق پیام رسان های موجود با شماره 09120059441 میتوانید سوالات خودرا مطرح کنین

سیمرغ طب حس خوب سلامتی برای همه                                    

نظرات کاربران
ارسال نظر
امتیاز بدهید
به اين صفحه امتیاز بدهید