توراسنتز

 

توراسنتز Thoragerif|

تعریف: توراسنتز، سوراخ کردن دیواره قفسه ی سینه با یک سرسوزن درشت، برای خارج کردن هوا یا مایع از فضای جنب است،

انتن یکانسیون فا

به پلورال افیوژن (جمع شدن مایع در فضای جنب )

به مشکوک شدن به بدخیمی

آموزش های قبل از پروسیجر

* توضیح پزشک در مورد پروسیجر و علت آن را مرور کنید، بیمار را تشویق کنید که سؤالاتش را بپرسد و ترس ها و اضطرابش را بیان کند. نیاز به گرفتن رضایت آگاهانه را توضیح دهید. به بیمار توصیه کنید تا داروهای ضدانعقاد مثل وارفارین را ۵-۳ روز قبل از پروسیجر قطع کند. با پزشک در این مورد صحبت کنید.

مرورتی بر همراقبتهای قبل از پروسیجر

• بیمار را آگاه کنید که حرکت کردن و سرفه کردن در خین انجام پروسیجر ممنوع است تا از آسیب سهوی ریه و پرده جنب توسط سرسوزن جلوگیری شود. بیمار را آگاه کنید در صورتی که سرفه کردن غیرقابل اجتناب است، باید پزشک را مطلع کرد تا برای جلوگیری از آسیب، سرسوزن را کمی به سمت عقب بکشد، توضیح دهید در صورتی که بیمار مشکل سرفه کردن دارد، ممکن است قبل از انجام پروسیجر به بیمار داروی ضدسرفه داده شود. بیمار را آگاه کنید که برای کاهش دادن درد و ناراحتی از بی حسی موضعی استفاده۶۷۰ نورسنتی

خواهد شد و فقط هنگام وارد کردن سرسوزن، فشاری در محل حس می شود، به بیمار توضیح دهید که برای انجام پروسیجر در لبه تخت قرار خواهد گرفت و پاها حمایت می شود و سر و بازوها بر روی میز جلوی تخت تکیه داده می شود؛ در صورتی که بیمار توانایی نشستن بر لبه تخت را نداشته باشد، باید به طرف سالم روی تختت دراز بکشد، سر تخت بالا آورده شود و بازوها بالای سر قرار گیرد.

مروری بر مراقبتهای پس از پیروسیجر

توضیح دهید که بر روی محل سوراخ (پونکسیون) بانداژ خواهد شد. علایم و شکایاتی را که باید به پزشک و پرستار گزارش شود مرور کنید: خلط خونی، تاکیپنه، مشکل در نفس کشیدن، بی قراری، تب. بیمار را اگاه کنید که برای بررسی از نظر پنوموتوراکس، عکس رادیولوژی از قفسه سینه گرفته میشود. توضیح دهید در صورتی که علایم و شکایات عوارض پس از توراسنتز وجود نداشته باشد، پس از یک ساعت بیمار قادر به ازسرگیری فعالیتهای معمولی میباشد. انجام تنفس عمیق هر ۲ تا ۴ ساعت یک بار و قرار گیری در وضعیت صحیح برای سهولت فعالیت تهویه ای را به بیمار آموزش دهید و بر اهمیت این موارد تاکید کنید.

عوارضر

هموتوراکس

پنوموتوراکس

خونریزی

امبولی هوا

امفیزم زیرجلدی

ادم ریوی انحراف هدیاستین (جابهجایی مدیاستین)

:Ef عوارفال خطرناک: نارسایی تنفسی

فقهٔ مراقبت در منزل اطلاعات عمومی

آموزش های کتبی و شفاهی به بیمار و مراقبت دهنده بدهید و برای آنها نام و شماره تلفن های پزشک و یا پر ستار را فراهم کنید تا در صورت بروز هرگونه سؤال تماس بگیرند.

علت اصلی انجام پروسیجر را شرح دهید.

علایم هشداردهنده

به بیمار هشدار دهید که در صورت بروز دیسترس تنفسی، مراقبتهای اورژانسی الزامی است. علایم و شکایاتی را که باید به پزشک و پرستار گزارش شود، مرور کنید: درد سینه، مشکل در نفس کشیدن، سرگیجه، افزایش درجه حرارت، تعریق زیاد، خلط خونی، سرفه های غیرقابل کنترل، تپش قلب، نبض سریع، تورم و کبودشدگی شدید محل پونکسیون.

 

________________

آموزشهای ویژه

= اهمیت پرهیز از تماس با اشخاص دارای شیفونت تنفس فوقانی را توضیح دهید.

داروها

به هدف، مقدار، زمان و روش مصرف هر یک از داروهای تجویز شده و عوارض جانبی

را که باید به پزشک یا پرستار گزارش شود، توضیح دهید. ضرورت پرهیز از مصرف داروهای بدون نسخه OTC، بدون مشورت با پزشک را توافسیج دهلیل .

فعالیت

به توضیح دهید که پس از ترخیص، بیمار می تواند فعالیت های معمول خود را از سر بگیرد، ولی باید از بلند کردن اشیاع سنگین خودداری کند. به بیمار توصیه کنید تا هر محدودیت خاص را با پزشک و یا پرستار بررسی کند.

میران بنت از انفراند میلیبیسین ه مراقبتهای قبل از پروسیجر * ب: تمام داروها و مکمل های غذایی و گیاهی که بیمار مصرف می کند را مشخص

کنید. توضیحات پزشک در مورد نوع بی حسی انجام شده و چگونگی کنترل درد پس از پروسیجر را مرور کنید.

ه مراقبتهای بعد از پروسیجر به خانواده و مراقبین بیمار توضیح دهید که به تعلت قفقدان تحمل و نیز کاهش

و قدرت عضلانی در افراد مسن، روند بهبودی در آنها کند خواهد بود.

مراقبتهای پیگیری

• بر اهمیت ویزیتهای منظم و پیگیر تأکید کنید و مطمئن شوید که بیمار نام و شماره تلفن های ضروری را دارد.

پرسش و پاسخ

همه چیز در مورد پگ

از قسمت پرسش و پاسخ زیر یا از طریق پیام رسان های موجود با شماره 09120059441 میتوانید سوالات خودرا مطرح کنین

سیمرغ طب حس خوب سلامتی برای همه                                    

نظرات کاربران
ارسال نظر
امتیاز بدهید
به اين صفحه امتیاز بدهید