هموروئید

هموروئید                                     hemorrhoid

تعریف: هموروئید، همان واریسی شدن وریدهای کانال مقعدی [1] یا ناحیه آنورکتال است. هموروثید ممکن است نسبت به اسفنکتر آنال به صورت پروگسیمال (داخلی) یا به صورت دیستال (خارجی) رخ دهند. افزایش مداوم فشار شکمی منجر به بزرگ شدن و توسعه ی هموروئیدها میگردد، فشار رو به پایین شدید و پیدرپی در طول دفع مدفوع هموروئید را در معرخس خطر احتقان، خونریزی، پرولاپس و ترومبوز قرار میدهد.

علل و عوامل مؤثر

حاملگی نشستن و ایستادن به مدت طولانی زور زدن هنگام دفع مدفوع سیروز همراه هایپرتانسیون ورید پورت یبوستا مرمر چاق بودن شکیم

علایم و شکایات

خارش مقعدی خونریزی مقعدی س احساس تاراحتی در ناحیه انال و رکتوم

اختناق یا زخم شدن هموروئید

 عوارض خطرناک: آبسه آنورکتال، برطرف نشدن یبوست

تست های تشخفی ه هر یک از پروسیجرها، هدفه، احساس طبیعی احتمالی و مراقبتهای قبل و بعد از پروسیجر را شرح دهید.

مت معاینه مقعد (معاینه انگشتی مقعد) پرکتوسکوپی یا سیگموئیدسکوپی : برای اثبات تشخیص و رد کردن کار سینوما و بیماری های التهابی

درمان

طبی

درمان

درمان نام استفاده از گرما | نشستن در لگن بتادین

داروها

 نرم کننده های مدفوع بیحسی موضعی فراوردههای استروئید موضعی اسکلروتراپی: تزریق مواد سخت کننده (عوامل اسکلروزان) بین و اطراف هلموروئید به منظور چروکیده کردن بافت بستن رگ توسط باندهای لاستیکی (هموروئید داخلی): منجر به نکروز بافتی شده و هموروئید جدا می شود.

ه کرایوسرجری: منجمد کردن هموزوئیدها

= برداشتن همو روئید توسط لیزر

به هموروئیدکتومی

مراقیت در منزل

اطلاعات عمومی

• آموزش های کتبی و شفاهی به بیمار و مراقبت دهنده بدهید و برای آنها نام و شماره تلفن پزشک یا پر ستار را فراهم کنید تا در صورت بروز هرگونه سؤال تماس بگیرند. توضیحات مربوط به درمان و مراقبتهای تکمیلی خاص را مرور کنید. در مورد تشکیل هموروئیدها، علل عوامل مؤثر درمان و احتمال عود ان برای بیمار توضیح دهید.

علایم هشدار دهنده

هشدار: اهمیت اقدامات و مراقبتهای اورژانسی در صورت بروز یبوست را به بیمار توضیح دهید.

به علایم و شکایاتی را که باید به پزشک و پر ستار گزارش شود، مرور کنید.

9؛ فشار بی وقفه و مکرر برای دفع

از: یبوست یا عدم خرکات رودهای

آموزشهای ویژه ه در مورد اقداماتی که به منظور جلوگیری از پیشرفت و بزرگ شدن هموروئیدها لازم است، برای بیمار توضیح دهید. خوردن غذاهای پرفیبر برای داشتن حرکات رودهای منظم و نرم شدن مدفوع نوشیدن مایعات فراوان ۲ تا ۳ لیتر روزانه (در صورتی که کنتراندیکاسیون وجود نداشته باشد. مصرف نرم کننده ها و ملین های حجیم کننده مدفوع برای جلوگیری از یبوست انجام ورزش های روزانه ملایم برای افزایش پریستالتیس و دقع آسان مدفوع دقع مدفوع به محضل احساس فشار برای جلوگیری از ایجاد قشار در رکتوم پرهیز از نشستن (توالت را هم شامل می شود) چمباتمه زدن و ایستادن طولانی هل ابت پرهیز از زور زدن هنگام دفع مدفوع که می تواتد باعثت افزایش ناراحتی و فشار در ناحیه درگیر شود. به بیمار توصیه کنید تا روی بالش اسفنجی ضخیم یا روی یک بالشتک بنشیند و از نشستن بر روی حلقه های بادی یا لاستیکی پرهیز کند، چرا که باعث جدا شدن باسن ها از یکدیگر می شود. پروسیجر استفاده از لگن بتادین بعد از حرکات رودهای به منظور تسکین ناراحتی و تمیز کردن ناحیه را شرح دهید، ال؛ یه منظور جلوگیری از بروز هایپوتانسیون ثانویه ناشی از گشادی عروق لگنی، از لگن بتادین گرم فقط برای دوره های کوتاه (کمتر از ۲۰ دقیقه) استفاده کنید. ri هرگاه احساس سرگیجه و یا غش کردید، دیگر این کار را ادامه ندهید. بر اهمیت تمیز بودن همیشگی ناحیه ی اطراف مقعد تأکید کنید و توضیح دهید که بهداشت صحیح به جلوگیری از بروز عفونت کمک می کند. به بیمار آموزش دهید تا پس از حرکات رودهای (دفع) با ملایمت ناحیه را تمیز کند. بیمار را تشویق کنید تا از تمیز کنندههای مرطوب اطراف مقعد استفاده کند. وقتی همو روئیدها ملتهب می شوند، مصرف کمپرس سرد را یه منظور کاهش احتقان و ادم را برای بیمار شرح داده و طرز انجام آن را نشان دهید، کمپرس گرم را برای بهبود گردش خون برای بیمار فراهم کنید و روش استفاده از آن را نشان دهید. به بیمار توصیه کنید تا بهبودی کامل، از آمیزش مقعدی امتناع کند.

داروها به هدف مقدار زمان و روش مصرف هر یک از داروهای تجویز شده و عوارض جانبی را که باید به پزشک یا پرستار گزارش شود، توضیح دهید. به بیمار توصیه کنید تا از بیحس کنندههای موضعی، قابض ها [2] (موادی که نسوج را منقبض کرده و از ترشح جلوگیری میکنند) و فرآوردههای ضدالتهاب تجویز شده استفاده کند.

رژیم غذایی به بیمار توصیه کنید که از غذاهای غنی از فیبر جهت کاهش یبوست استفاده کند. ه در صورتی که کنتراندیکاسیونی وجود ندارد، بیمار را به مصرف آب و شربت رقیق میوه ها تشویق کنید.

فعالیت * در صورتی که کنتراندیکاسیونی وجود ندارد، بیمار را تشویق به پیادهروی به مدت

۱۰ دقیقه ۲ بار در روز کنید.

درمانهای جایگزین

به بیمار توصیه کنید که ملین های گیاهی در صورتی که تداخلی با داروهای دیگر نداشته باشند، میتوانند مورد استفاده قرار گیرند.

به بیمار توتعبیه کنید که استعمال موضعی ژل چوب عود باعث کاهش خارش می شود،

مراقبت از افراد مسن

 به فرد بیمار و خانواده او باید بدانند که مشکل یبوست در افراد مسن به علت تغییرات وابسته به سن در حرکات روده ای، اسان تر ایجاد می شود. جهت کاهش یبوست، الگوی رژیمی خاصی را به بیمار توصیه کنید. در صورت لزوم و جهت این که بیماران مسن قادر به خوردن غذاهای غنی از فیبر باشند، انها را جهت تهیه دندان محسنوعی و مراقبتهای دندان تشویق کنید.

مراقبت های روانی - اجتماعی

• بیمار را تشویق کنید تا علی رغم ناراحتی خوده در مورد علایم بیماری صحبت کند.

ه بیمار را جهت شرکت در امر مراقبت از خود حمایت کنید.

مراقبت های پیگیری

• بر اهمیت ویزیت های منظم و پیگیر برای ارزیابی های پزشکی و آزمایشگاهی تأکید کنید و مطمئن شوید که بیمار نام و شماره تلفن های ضروری را دارد.

 

[1] Anal

[2] Astringents

پرسش و پاسخ

همه چیز در مورد پگ

از قسمت پرسش و پاسخ زیر یا از طریق پیام رسان های موجود با شماره 09120059441 میتوانید سوالات خودرا مطرح کنین

سیمرغ طب حس خوب سلامتی برای همه                                    

نظرات کاربران
ارسال نظر
امتیاز بدهید
به اين صفحه امتیاز بدهید