تغذیه روده ای

تغذیه روده ای

Tube Feeding (Enterial feeding)

تعریف، تغذیه با لوله یک حمایت تغذیه ای به منظور درمان و جلوگیری از سوء تغذیه است. محصولات و تولیدات خاص تغذیه رودهای مرکب از فرمول هایع استاندارده مورد استفاده قرار میگیرند. یک لوله تغذیه معده یا یک لوله گاستروستومی ممکن است مورد استفاده باشد، لوله تغذیه ای معده از طریق سوراخ بینی (بینی - مهدی) یا دهانی (دهانی - معدی) داخل معده قرار داده می شود. لوله گاستروستومی از طریق ایجاد یک سوراخ در معده گذاشته می شود، این نوع تغذیه برای بیمارانی که نیازمند حمایت های تغدیهای طولانی مدت هستند، اندیکاسیون دارد. تحقیقات نشان داده است که یک تکمه (ساختار کوچک و مدور برجسته) گاستروستومی، بسیاری از زیانهای لوله گاستروستومی (نشسته

حرکت کردن، انسداد و یا خارج شدن کاتتر) را کاهش میدهد.

اندیکانتیسبونها

• بیماران ناتوان یا بیماران در گما نئوپلاسمهای بدخیم تنگی مری بیماریهای عصبی - عضلانی

عوارضس سجانبی

* آسپیراسیون ریوی (لوله بینی - معدی)

» مشکلات مکانیکی (انسداد و جابجایی)

• مشکلات متابولیک (اسهال، دهیدراتاسیون، هیپرگلیسمی، عدم تعادل الکترولیتی، کمبود ویتامین ها و باقیمانده زیاد معدی)

• گاستروستومی: تحریک پوست و از هم گسیختگی پوست

EE عوارض خطرناک: آسییراسیون

فق مراقبت در منزل

اطلاعات عمومی

• آموزش های کتبی و شفاهی به بیمار و مراقبت دهنده بدهید و برای آنها نام و شماره تلفن های پزشک و یا پرستار را فراهم کنید تا در صورت بروز هرگونه سؤال تماس بگیرند. در مورد هدف، موارد استفاده و نوع تغذیه رودهای برای بیمار توضیح دهید. | نازوگاستریک / اروگاستریک 9 گاستروستومی: استفاده از پمپ تغذیه و یا تغذیه متناوب به مراقبین بیمار در مورد محل تهیه که فرمولا (مواد تغذیه ای)، تجهیزات و امکانات دیگر کمک کنید. در مورد اهمیت رعایت بهداشت دهان در بیمارانی که لوله نازو گاستریک یا اروگاستریک (دهانی - معدی) دارند (حداقل ۳ بار در روز)، تأکید کنید.

 

________________

۷۹۸ بعد به با او به تعدامه میوه رودهاست)

9 در بیمارانی که دارای لوله گاستروستومی هستند، باید پوست اطراف لوله روزانه

مشاهده شده و به صورت خیلی ملایم شسته شده و خشک گردد. اپلیکاتورهای

پنبهای ممکن است که جهت تمیز کردن اطراف استوما، مورد استفاده قرار گیرند.

علایم هشداردهنده

• علایم و شکایاتی را که باید به پزشک و پرستار گزارش شود، مرور کنید. عدم تحمل گوارشی: تهوع، استفراغ، نفخ شکمی، کرامپ شکمی و اسهال نه عفونت زخم گاستروستومی: تب، قرمزی ه ترشح تورم، تندرنس و بوی بد با هشدار: به بیمار تأکید کنید که در صورت خروج لوله، سریعاً به پرستار مراقبت در منزل اطلاع دهد.

آموزشی های ویژه

• به مراقبت دهنده در مورد چگونگی تمیز کردن لوله ی تغذیه و تجهیزات و وسایل، توصیه های لازم را بنمایید. بن لوله گاستروستومی: در مورد نحوه تعویض لوله آموزش دهید؛ توضیح دهید که لوله ممکن است. بعد از چند هفته برداشته شده و فقط برای تغذیه گذاشته شود. لوله بینی - معدی: محل را با آب و صابون بشویید و خشک کنید و مطمئن شوید که لوله به بافت و یا پوست بیمار فشار نیاورد. بر اهمیت اجتناب از انفوزیون سریع برای جلوگیری از تهوع و استفراغ تاکید کنید. به مراقبت لاهندهی بیمار در مورد نحوه ی تنظیم سرعت انفوزیون بر طبق دستور پزشکا آموزش دهید. برای مثال ۲۰۰ میلی لیتر باید ظرف مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه انفوزیون شود. ضرورت ریختن ۵۰ تا ۱۵۰ میلی لیتر آب با فشار پس از هر دفعه تغذیه یا تجویز دارو را توضیح دهید. اگر لوله مسدود شد، آنزیمهای پروتئولیتیک، آنزیمهای پانکراس و یا آب آلو با یک سرنگ با فشار داخل لوله ریخته شود.

در مورد آمادگی ها و نحوه دادن غذا توضیح دهید. نحوه استفاده از یک پمپ، اگر بیمار به صورت مداوم غذا دریافت میکند را نشان دهید، به بیمار و مراقبت دهنده برای تمرین کردن فرصت کافی بدهید. به مراقبت دهنده آموزش دهید که یک دفتر ثبت که شامل مقدار غنا، زمان، تعداد دفعات و وضعیت تحمل بیمار به غذاها باشد را تهیه کند.

داروها

به هداقها، مقدار زمان و روش مصرف هر یک از داروهای تجویز شده و عوارض جانبی

که باید به پزشک یا پرستار گزارش شود، توضیح دهید. به مراقبت دهنده در مورد خرد کردن قرص به صورت یک پودر نرم و حل کردن این پودر در ۳۰ میلیلیتر آب آموزش دهید. البته قبل از آن باید با پزشک و یا متخصص فارماکولوژی مشورت کند.

رژیم غذایی

به در مورد نوع و مقدار تجویز شده ی غذا توضیح دهید. به بیمار آموزش دهید که سر

 

________________

۴۹۹

تخت باید ۳۰ درجه بالا آورده شود که این عمل در حین تغذیه و یک ساعت پس از تغذیه است، زیرا موجب پیشگیری از برگشت و آسپیراسیون مواد غذایی می شود. نحوه چک کردن مقدار باقی مانده ی مواد غذایی در معده را قبل از تغذیه ی بعدی به مراقبت دهنده نشان دهید. به مراقبت دهنده بگویید که لوله ی تغذیه ای با ۵۰ میلی لیتر آب گرم قبل از تغذیه ی مجدد شستشو شود. تو خسیح دهید که اگر بیمار سرفه کند و یا وارد شوک شود، تغذیه باید قطع شود و به پزشک اطلاع داده شود. توضیع دهید که فرمولا باید به اندازه کافی برای ۲۴ ساعت تهیه شود و فرمولا نباید برای بیش از ۸ ساعت خارج از یخچال باشد. به مراقبت دهنده بگویید که مواد (فرمولا ) تغذیه ای را در دمای اتاق تهیه کند. به مراقبت دهنده آموزش دهید که تمام فرآورده ها و محصولات باز را در یخچال بگذارد و بعد از ۲۴ ساعت آنها را دور بریزد.

مراقیندهای پیگیری ه بر اهمیت ویزیت های منظم و پیگیر تأکید کنید و مطمئن شوید که بیمار نام و شماره

تلفن های ضروری را دارد. مقادیر آزمایشگاهی باید به صورت دوره ای کنترل شوند.

پرسش و پاسخ

همه چیز در مورد پگ

از قسمت پرسش و پاسخ زیر یا از طریق پیام رسان های موجود با شماره 09120059441 میتوانید سوالات خودرا مطرح کنین

سیمرغ طب حس خوب سلامتی برای همه                                    

نظرات کاربران
ارسال نظر
امتیاز بدهید
به اين صفحه امتیاز بدهید